@ Kesan Gula Terhadap Kanak-kanak

Post Categories:   UncategorizedTags:   ,,,,

10 thoughts on “@ Kesan Gula Terhadap Kanak-kanak

  • setuju! =)

  • ohh baru tau.
    mekacih akak sbb share pasal entry ni.
    sekurang-kurang nye tau larh jugak.
    🙂

  • sangat setuju dgn cara bersederhana tu,sbb ada parents yg langsung tak bagi makan…sikit2 tu blh tolerate lagi kan…

  • huhuhu..my raisya sgt2 la suka tang gula2 n coklat ni..aduh..cmna nk kurangkan ni…huhuhu..klu coklat mmg byk la dia belasah…smpai dia puas ar..klu x..still duk mencari la…n mengamuk2…huhuh

  • tp anak lisa agak okla..pas makan coklat atau gula2 cnfrm cari air..n byk minum air la pas2 sebab dr kecik ajar cm2..pas mkn coklat atau gula2 kena minum aor so skrg ni xyah kita suruh mmg dia akan mintak air pas makan coklat…so kira balance ar…bab kasi manisan hari2 xde la..terkawal jugak la..walaupun bila skal makan 2 mmg byk..huhu

  • betul2..setuju sangat2. anak2 saya jarang makan2 menda2 manis ni, sebab tak beli pun n tak simpan. cuma selalu buat air teh o tiap2 ari je. tu jelah manisan derang. lagipun derang boleh tahan aktif, asyik nak main je. maklumlah baru jumpa kwan baru..ari2 main..hehe

  • Thnx for the tips!!
    Yup, Baby Hannah pun asyik mitak bnde manis aje now, ssh btul, huhu~.. T_T

  • tq for the tips!

  • gula ni mcm racun bila terlampau banyak kita mkn..bkn je xbaik utk kanak2 kita yg dewasa lagi la…hehehe..tp ada ketika gula ni jd penawar gakk…

  • Betul!

    Risau dgn anak2 yg suka sgt mkn makanan manis2 ni.. silap kami jgk expose diorg dgn mknn manis awal sgt.. skang mmg kena usaha sedaya upaya hadkan..

Leave A Reply

@ Amin yang ke [email protected] Lama Tak [email protected] Kuat Dari Dalam