@ Bibik Bikin Panas

Post Categories:   UncategorizedTags:  

29 thoughts on “@ Bibik Bikin Panas

  • eeeee…teruknya bibik tu babyibu. boleh dia putar belit cakap camtu kan…..iskhhhhh! tak suka la camni. kita iye1 jer percaya kat dia kan….

    Tp yg kelakarnya, boleh dia yg mkn swiss rool tu hehehhee….org suh bg ammar dia lak yg bedal…apa daaa punya bibik….

  • ha ni lai satu suke ckp putar belit…. agak nyer dierang ni mmg peel kot!!! errr seb baik la ammar ok je…..

  • maid mmg tak blh bagi muka sangat… maid aku baru nak naik kepala aku dah warning…skrang ni kerja makin ok… mmg tak blh bagi muka…

  • ish3..mmg bibik bikin pns..pns je ati dgr..suke suki die je ckp putor belit..
    so maid da takdela ni.xnk carik p'ganti ke? 😉

  • eee…tak sukanya bibik cam gitu, nasib baik ada orang lain yang perhatikan kalau tidak mesti tipu muslihat tu tidak terbongkar….kesian Ammar yang akan menjadi mangsanya…

  • maid is human itulah.. kalau robot tak ada complain.

  • oh ok…sekarang ni ibu dah takda bibik lah yer…baik takda daripada menyakitkan hati…

  • ingtkan bikin panas sbb buat aksi terlampau td.. hehehe!!

  • adeih la..sian babyibu..tu la masalah bibik..tu i pon takut nak amik..bia la umah ku uruskan walaupon cam tongkang pecah pon..haha

  • bagus gakler indon benti anta org dorg jadik maid kt sini..camni takyah amik maid lah. ada maid tapi sakit ati wt per kan..pd kite takpela besusah payah sikit jga rumah/anak2/suami sbb tu dh tanggungjwb kita asalkan ati kite tak panas psl kehadiran org cmtu dlm kuarga kite..huhuhu

    sian ammar..kalau dia dh pandai cakap,sure dia ngadu macam2 kt yana. sabarla eh.. 🙂

  • huhu..benci betul bila jadi camni kn..yg geram tu cakap tipu…nasib baiklaa ammar ok jer..

  • teruk tul bibik cam tu…kita bayar dia apa..tak patut… mmg payah nak dapat bibik yg betul2 leh wat keje skrg nie..cubit sikit kang…depa repot…

  • mmg pening kalau dapat maid cakap putar alam macamtu kak….maid akak tu dr bandung yea? alamak…..mama baru nak amik maid dr bandung ni….katanya budak baru habis skolah agama….alahai……maid akak area mana? agen dok kat mana?
    maid yg ada sekarang dr batang kuis, kat medan….sgt bagus…semua org puas hati….tp husband dia dah sibuk suruh balik….dah nak habis 2 tahun….so takleh sambung dah….

    kak yayah plak rapat sgt ngan bibik….maunya demam jugak tu nanti…..alahaiiiii

  • huhuhu buruk tol perangai..elok la antor balik.sia2 je percaya kt org macam tu..mengabihkan boreh je..kesian ammar tk dpt makan swiss roll..tk patut betul eeee..

  • pehhhhh….
    putar belit punya orang!!

    xleh simpan orang camtu..
    kena cepat2 bertindak sebelum apa2 berlaku..

    baguslah dah hantar
    bibik tu balik..

    kita nie bukan nak menindas
    dia orang..
    tp dh dibagi kepercayaan sepenuhnya
    tu…gunakanlah dgn sebaiknya..
    tul x?
    macam2 perangai..

  • xbelah ke derang cakap betul.apsal asek nak belit2 jer.. kut ye pun

  • ssh nak crk bibik yg bgs.. kite kene tegas br diorg x naik kepala.. tp kalo dah mmg perangai die camtu, ssh gaks la..

  • susah ye ada bibik..sbb kiter tak kenal die..dl2 ada la org kita dr kg yg jd maid ni..tp skrg ni lgsg takde dah…sume org indo jer..susah2…

  • ish…suka putar-belit bibik tu yer…mujur dapat tahu perangai mcm tu…

  • teruknyer yana bibik tu..sib baik ler duduk rumah MIL klu tak tah mcm mana tah dia jaga amar..lepas ni klu pilih bibik kena tgk betul2..susah nk cari yg sesuai ni

  • boleh tahan bibik yana ni putar alam…sungguh dasyat sekali…zaman sekarang ni susah la nak pecaya kat orang gaji…kekadang ada yang ok majikan teruk ada yang majikan ok bibik yang teruk…kita tak tempat keje pun hati tak tenteram teringatkan anak kat rumah….

  • seram jer dengar cerita ibu nie! Tp, maid sekarang memang slow ler. Tak macam maid dulu2. PAstu maid nie kalo dah jumpa kawan senegara dia, habis ler… memang luar dalam kita dia akan cerita! Ibu tak dapat ganti maid baru ker?

  • huhu,yana..mmg berisiko pun amik maid neh..weh, tak yah amik maid dah pasni,aku rs better lepas ni ang amik tips dr mak ang camne die handle umah n keluarga walaupun keje..:).aku pun nak kutip petua ibu2 kite menguruskan rmh dan tngga walaupun sibuk bekerja.baru aa btul2 supermom..hehe

  • mmg geram.. diorg mmg suka putar belit pastu byk ckp.. org ckp 1, 10 dijawab nyer.. kalau my maid, i biasanye ckp smpai dia xleh ckp.. geram!!

  • eh….lupa pulak nak tanya…..jd sekarang ibu tak pakai bibik? agen tu bg balik ke duit ibu???

  • gabra pulak rasanya mama nak dapat bibik baru……

  • eh yana, baru baca citer pasal maid ko. dushh,.. tak boleh blah betul.. indon ni mmg tak bleh percaya.. huhu

  • aiyooo camtu pun ada ker
    tp nasib dpt kesan awal…yelah, kalu dah bab2 rajin nak menipu nie…sat2 lagi..dia buat kerja x baik plak lepas tu…

    susah kan yana kalau dpt maid camtu
    kita nie beria menjaga…dia plak x reti di untung…..

  • huh!ada bibik pun susah juga kan..

Leave A Reply

@ Amin yang ke [email protected] Lama Tak [email protected] Kuat Dari Dalam